Pot beneficia de tratamentul de epilare definitivă atât persoanele perfect sănătoase, dar cu o pilozitate crescută în anumite zone, cât și persoanele cu tulburări hormonale.

Tratamentul cu LASER se poate aplica pe tot corpul, mai putin zonei ochilor, mucoasei și părții interne a organelor genitale.

Printre efectele secundare care pot să apară se numără:

 • Roșeață, de obicei trece în câteva ore și poate să dureze cel mult 2-3 zile
 • Mâncărime în timpul tratamentului
 • Inflamarea zonei tratate. De obicei trece în câteva ore, dar poate să se mențină până la 2-3 zile.
 • Durere, amorțeală, mici înțepături.
 • Foarte rar pot apărea cruste, în zona cu păr încarnat, discolorații: hipo sau hiperpigmentări temporare, purpură în zonele cu piele bronzată

Trebuie reținut faptul că efectele secundare apar destul de rar și sunt doar temporare.

Epilarea, mai exact fotoepilarea este definitivă, în sensul că firele de păr aflate în faza de creștere, odata tratate, nu mai cresc niciodată. Deoarece nu toți foliculii piloși sunt activi la un anumit moment nu trebuie sã ne asteptăm ca fotoepilarea să înlăture toate firele de păr într-o singură sedință.

Putem vorbi de o reducere procentuală definitivă. La fiecare sedință de tratament se distrug 20-30% din firele de păr dintr-o anumită zonă, pentru că nu toate firele de păr sunt în faza de creștere activă pentru a putea fi distruse complet. Fotoepilarea are un randament de 90-95 %, în funcție de caracteristicile celui care se tratează. Odată ce au fost distruse, firele de par nu mai cresc, dar în zona tratată vor mai apărea alte fire de păr, cele care au fost inactive în momentul tratamentului. Pentru a le trata și pe acestea vor fi necesare mai multe sedințe. În general o zonă se tratează de mai multe ori, până când clientul este multumit de rezultat.

Pot apela la fotoepilare atât femeile cât și bărbații, pentru a scăpa de părul nedorit. Acest procedeu se aplică cu succes pe toate zonele, cum ar fi fruntea, mustața, bărbia, umerii, spatele, axila, abdomenul, fesele, zona inghinala, zona bikini, zona peri-mamelonară, antebrațele, brațele, gambele, coapsele, mâinile, picioarele și degetele. Persoanele cu păr blond deschis și cele cu păr alb nu pot beneficia de acest tratament, deoarece aceste fire de păr nu conțin melanină, astfel că lumina nu poate fi transmisă la bulb.

Pragul dureros al fiecărei persoane este diferit, dar în general procedura nu este dureroasă în comparație cu epilarea cu ceară. Sistemele de răcire precum și softul aparatului asigură cel mai confortabil epilat posibil, multe cliente susțin că nu simt niciun disconfort.

Epilarea definitivă LASER este contraindicată persoanelor:

 • care urmează un tratament medicamentos cu produse fotosensibile
 • cu pielea recent bronzată (natural sau artificial) sau cele care intenționează să se bronzeze (7 zile înainte și după fiecare ședință)
 • ce prezintă inflamații cutanate sau plăgi deschise în zona tratată
 • cu tatuaje în zona tratată
 • cu mare densitate de negi pigmentari
 • aflate în stare de graviditate
 • epilepsie, cancer, urticarie, herpes, pacemaker
Category: Epilare Definitiva

Zona care urmează a fi tratată nu trebuie epilată cu ceară sau prin smulgere cu cel puțin 3 săptămâni înainte de tratament. Epilarea cu ceară smulge rădăcina foliculului pilos, iar fotoepilarea nu mai are pe ce să acționeze. Din același motiv, epilarea cu ceară sau prin smulgere este interzisă pe toată perioada ședințelor de fotoepilare.

Între ședințe se va folosi doar lama de ras, tunsul sau crema depilatoare. Părul trebuie înlăturat prin radere în ziua ședinței de epilare definitivă, pentru ca energia luminoasă să fie concentrată în rădăcina părului, nu în partea lui superioară, care se va încălzi inutil. În circa 10-14 zile firele de păr tratate încep să cadă. Inițial, unele fire de păr dau senzația de continuă creștere, dar este vorba doar de procesul normal de eliminare a lor din tegument. După perioada de eliminare, mai pot rămâne pe piele puncte negre mici, fire de păr care dau impresia ca au rămas în piele. Și acestea vor fi eliminate, dar mai lent.

După căderea firelor tratate va urma o perioadă de lipsă a părului, de câteva săptămâni, până când încep să crească noile fire de păr, cele care, la momentul ședinței de fotoepilare, nu erau în faza de creștere activă. Atunci când se înmulțesc suficient, dupa circa 4-8 săptămâni de la ședința anterioara de epilare, se va efectua o nouã sedință.  Expunerea la soare (bronzatul), precum și utilizarea produselor autobronzante trebuie evitate începând cu 7 zile înainte de sedința de fotoepilare și 7 după.

Daca sunt vizate zone expuse la soare în mod frecvent(fața, gambele, etc.) este necesară folosirea unei creme cu factor de protecție UV cât mai ridicat (recomandabil 30-50).

Pentru o reducere semnificativă a numărului de fire de păr sunt necesare în general între 8 și 10 ședințe, la intervale de timp specifice. Factorii cei mai importanți care determină numărul de sedințe sunt:

 • caracteristicile zonei tratate (procentul de fire de păr aflate în faza de creștere activă)
 • textura părului, frecvența ședințelor, culoarea pielii și a părului
 • istoricul epilărilor anterioare
 • diverse condiții medicale și nemedicale(bronzare, hirsutism, etc.)

Majoritatea persoanelor au nevoie de 8-10 ședințe de fotoepilare, la intervale de 4-8 săptămâni, dar acest lucru depinde de prea mulți factori pentru a putea fi previzionat cu certitudine (depinde de la persoană la persoană). Părul nu poate fi distrus decât în anagen (faza de creștere activă). Pentru a avea un rezultat cu adevărat definitiv pot fi necesare ședințe scurte de întreținere din 6 în 6 luni timp de 2 ani de la începerea tratamentului.

În centrele PerfectSkin By Alina Toma nu o să ai surprize neplăcute legate de prețuri. Plata se face la fiecare ședință, fără să te simți obligată să achiziționezi „oferte” cu plata în avans. Astfel, dacă pe parcursul tratamentului rămâi însărcinată, pleci în vacanță sau oricare alt motiv te-ar aduce în situația de a întrerupe tratamentul pe o perioadă mai îndelungată, tu nu pierzi banii ca în cazul achitării unui abonament în avans. Preturile sunt in functie de tratament: epilare definitiva, remodelare Caledias ReShape.